… och det är fyra dagar till julafton. Jag som trodde vi skulle få uppleva en jul med massor av snö. Efter en dryg veckas töande har snötäcket försvunnit mer eller mindre. Självklart finns det snö kvar men inte i de mängder jag hade velat ha. Nu har det fryst på lite så broddar är ett måste när man går ut, om man inte har en obeskrivlig önskan att halka och slå ihjäl sig.
En av fördelarna med läraryrket är att man har lov, och jag är nu ledig till den 7:e januari 2009. Ledigheten skall ägnas åt att njuta av ledigheten, långa prommisar med hundarna, mycket läsning, film och mys med familjen. Det skulle vara roligt att åka ned och hälsa på barnbarnen… men vi får väl se vad som händer. Nu ska jag krypa ned i sängen och hoppas att all snö kommit tillbaka när jag vaknar. Igår julpyntades balkongen och kaninburarna, med granrisgirlanger och små röda lampor, dumt nog testade jag inte belysningen innan… och endast åtta av fyrtio lampor fungerade, positivt: det lyser i alla fall fint på burarna och till balkongräcket får jag väl inhandla en ny som skall testas i affären. Satt tidigare i kväll och kikade i mina fotomappar och hittade en bild på Lucy från i somras när vi var i skärgården, lägger in den trots att det snart är jul…Blog Image

Kram så länge/Renate